Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Kundesenter

Design for lengre levetid og fremme bruken av mer ansvarlige materialer er noen av hovedprioriteringene vi gjør for å redusere vårt miljøavtrykk. Utforsk guiden vår for å lære mer om hvert materiale: hvor vi produserer det, hvordan det er laget og hvorfor vi elsker det.

Merinoull

Ull fra merinosauen er spesielt fin og myk, og blir mye brukt til produksjon av undertøy, barnetøy og andre myke strikkeplagg. Vi bruker merinoull med 18,5 micron som er betegnet som meget fin merinoullkvalitet. WoolLand bruker kun sertifisert mulesingfri merinoull, og våre sauer holder til på gårder i Australia.

 

 

 

Kasjmir

Kasjmir deler fordelene med merinoull som mykhet, temperaturregulering, pusteevne, luktmotstand og fuktighetskontroll. I motsetning til merinoullen, er kasjmir ekstremt sjelden. Den ultrafine fiberen er faktisk den utrolig myke underlakken fra halsen på en kasjmirgeit. Kasjmiren som kommer fra disse geitene er seks ganger finere enn menneskehår, noe som gir den en myk og luksuriøs følelse. Disse egenskapene gjør den ideell for strikkevarer. 

Alpakka

Alpakkaer er fra Peru og lever høyt oppe i fjellene. Siden de bor så høyt på fjellet, hvor snø er vanlig, er alpakkapels varmere enn noen annen type ullstoff. Alpakkaull klør ikke, og er hypoallergenisk, som gjør det gunstig for de som har allergi. Vi bruker alplakka ull i våre strikkeplagg. 

Bomull

Bomull er en naturlig fiber som er snill mot huden, behagelig å ha på og som har fuktabsorberende egenskaper. I tillegg er den slitesterk, pustende og lett å ta vare på. Våre plagg er i all hovedsak laget av ull, men enkelte styles fra vårkolleksjonen er laget i 50/50 merinoull og bomull. WoolLand bruker kun OEKO-TEX 100® og GOTS (Global Organic Textile Standard) sertisiert bomull i sine plagg. 

 

 

Tencel™

Tencel™ er et registrert varemerke for lyocell. Den er lett og allsidig, og brukes i alt fra fritidsklær til undertøy til aktive klær. I tillegg til at det er myke og holdbare. Tencel™ scorer svært høyt i rangeringen av miljøvennlige tekstiler, både når det gjelder råmateriale og produksjonsprosess. 

Featherless down

3M™ Thinsulate

3M™ Thinsulate fjærløs isolasjon er et innovativt materiale som erstatter naturlig dun. Den etterligner utseendet og ytelsen til naturlig dun, men overgår dunens ytelse når den er våt. 3M™ Thinsulate™ Isolasjon kan du finne i vårt yttertøy.

 

Dun

Dun kommer fra de myke underfjærene til and eller gjess. Disse fjærene er lette, luftige og har isolerende egenskaper – de skaper små luftlommer som fanger opp varm luft og holder på varmen, og egner seg derfor spesielt godt til bruk på yttertøy. WoolLand bruker kun dun som kommer fra dyr som har blitt behandlet humant og er et biprodukt av matindustrien. Vår dun har en fillpower på 700. Fillpower representerer kvaliteten på dunet ved å måle loftet som oppstår når dunklasene er fullstendig utvidet. En dunjakke av høy kvalitet bør ha en fillpower på minst 550. På denne måten sikrer vi at våre plagg kan ha en optimal ytelse og lang levetid.

Nylon

Holdbarhet og slitestyrke er viktig for våre kunder, og det en grunnleggende forutsetning for oss når vi designer våre ullplagg. Ull er en myk fiber, hvor de naturlige trådene slites og trekkes fra hverandre ved bruk og rengjøring. Nylon blandet med ullen bremser denne slitasjen, og gir stoffet eller garnet lengre levetid. Ullklær er derfor ofte laget av en ull-nylonblanding for å øke holdbarheten samtidig som den beholder mykhet og varme.​ Siden ull er et fint fiber, er det kjent for å kunne krympe. Dette skjer når ullen vaskes eller kommer i kontakt medvann. Tilsetningen av nylonfibre begrenser denne tendensen. Det reduserer også tovingen, eller matteringen, som oppstår når et plagg bæres eller brukes. 

Spandex

Også kjent som elastan. Spandex er et syntetisk og teknisk fiber som gir stretch til stoffet.

Polyester